Pages

26. srpnja 2018.

Kako uređujem svoje instagram fotke?

Konačno sam se i ja trznula pa vam pišem post koji nije haul ili pak recenzija. Isplanirala sam postove za kolovoz i iskreno se nadam da će vam se svidjeti. Ne obećajem da ću redovno objavljivati, ali udarila me je nekakva inspiracija što se tiče bloga i neću više niti jedan dan ovo ljeto provesti 'bezveze'. Planiram sve isplanirati. Logična rečenica. No da krenemo po ono što ste došli, tajne kako ja uređujem fotke za instagram.


Prvo izaberem fotku. Na kameri mi je postavljen okvir 1:1, tako da fotke ne moram rezati i dok fotkam vidim kako će izgledati na instagramu. Aplikacija koju koristim je Polarr, svima je iskreno preporučam do sada najbolji program za uređivanje fotografija kojeg sam koristila.


Na 'Light' opciji koristim samo dva efekta. Koristim Exposure za posvjetljivanje slika. Inače sam koristila Brightness ali sam od njega skroz odustala. Stvar je u tome što Brightness vam pobijeli cijelu fotografiju, kao da ste na instagram storyu koristili marker koji je proziran. Dok Exposure imitira prirodnu svijetlost koja je trebala biti tamo, te tako dobijete realniju svjetliju fotografiju. Contrast često koristim jer s njim boje dođu do izražaja.


Zatim isto pod opcijom Light, koristim Shadows efekt. Zavisi kakva je fotka, nekada smanjim intenzitet sjene, nekada ga povećavam. U ovom slučaju sam povećala jer sam htjela dati neku dubinu fotki. Što pomaže u postizanju prostora su Whites i Blacks filteri. Koji povećavaju intezitet svjetlijih (bližih) i tamnijih (udaljenijih) dijelova fotke. Kako bi dobili dubinu i osjećaj prostora. Uvijek pazim da su mi intenzivniji tamniji dijelovi jer volim kada se osjeti nekakva udaljenost i dubina u fotografiji. 


Kod opcije za detalje nikada ne preskačem Sharpen. Koristim ga koliko mogu, jer nekada fotke dobiju tu zrnastu teksturu tako da s tim uvijek pazim. No koristim ga dovoljno jer volim da fotka izgleda oštro i čisto. 


Ovo je opcija za koju ja stvarno dugo nisam znala i pomogla mi je kod uređivanja dosta fotki. To je opcija HSL. S njom svakoj boji možete povećati intenzitet ili ga smanjiti. Uvijek sam se pitala kako Jelena Perić napravi zgradu koja je žuta bijelom. I onda sam otkrila ovo malo čudo. Tako možete fotke prilagoditi vašem feedu bez da se previše zamarate. Ja sam na ovoj fotki povećala intenzitet plave. 


Za kraj odem na instagram. Nikada tamo ne uređujem fotke, nego samo stavim efekt koji sam si odredila za novi feed. Naime to je efekt Slumber. Ljetni je i njega ću se držati sve do početka rujna. Njega stavljam između 40 i 70, zavisi koliko mi odgovara. 

To bi bilo to.
Ako niste vidjeli moj instagram, slobodno me zapratite na @hanna_nimac. 

Također ostavite mi svoj username u komentarima kako bih vam znala uzvratiti follow. 

Uživajte mi! 
Hanna.

Broj komentara: 10:

  1. Vrlo koristan post. Još nisam koristila tu aplikaciju, ali sigurno hoću jer kao i što si sama rekla, moguće je mijenjati intenzitet boje pa ću to svakako isprobati.

    isabelabreber.blogspot.com

    OdgovoriIzbriši
  2. Fantastičan post! Iskrena da budem, prvi put čujem za aplikaciju koju koristiš. Ja najčešće koristim Snapseed i PicsArt i veoma sam zadovoljna svojim fotkama. Isprobala sam dosta aplikacija, ali ove dve mi najviše odgovaraju. Verujem da si mnogima pomogla ovim postom. :)

    Milica's diary

    OdgovoriIzbriši
  3. Pravo da ti kažem, s obzirom na to da prvi put čujem za ovu aplikaciju, očekivala sam Snapseed ili onu drugo što je svi spominju stalno (ne mogu trenutno da se setim imena). Baš si me pozotivno iznenadila po tom pitanju i eto, otkrila mi novu aplikaciju. Definitivno ću je isprobati. Fantastičan post ❤

    thegirlnamedana.blogspot.rs

    OdgovoriIzbriši
  4. Divan post, kao i svaki drugi, i veoma koristan! ♥

    Pink Is My Soul

    OdgovoriIzbriši
  5. Za uređivanje koristim VSCO, i aplikacija je stvarn jako dobra. Takođe, ako mi treba da napravim neki kolaž ili slično, koristim aplikacije Photogrid i NoCrop. Nisam čula za ovu aplikaciju, ali ću je isprobati jer stvarno radi svoj posao.

    New Post: On Coffee With Adda | Harry Potter Books, Demi Lovato...
    Visit my blog: Adda's Life

    OdgovoriIzbriši
  6. Odličan post, veoma koristan prije svega, ja mnogo volim uređivati slike, jer dobiju potpuno novo ruho

    Delilah's Stories | Filmtastično

    OdgovoriIzbriši
  7. Fotke mora i općenito fotke ljeta kao moje omiljene ikada. Mnogo volim kada vidim da neko ima tako plavi feed sa slikama mora. Ja sam neko ko ne vodi baš računa o feedu, ali eto ponekad se desi da se 3 fotke slažu,haha. Jako korisno, super ideja za post! <3

    Minnah's Life

    OdgovoriIzbriši
  8. Great edition, the picture looks amazing!
    I'm following you, hope you can follow me back :)

    Freak Muffin Blog

    OdgovoriIzbriši
  9. Slika izgleda fakat predobro, svaka cast x)
    http://it-s-such-a-wonderful-life.blogspot.com

    OdgovoriIzbriši
  10. Kad god pokušavam održavati neki feed to propadne u sekundi. Slike uređujem najčešće preko VSCO i zaista obožavam aplikaciju.
    Veoma koristan i poučan post, obožavam čitati o slikama i uređivanju istih, uživala sam♥

    https://sosihappylife.blogspot.com/

    OdgovoriIzbriši